blomkålsris

Alltså blomkål, jag tycker om det så mycket: att koka, ungsbaka, som puré och nu ris – blomkålsris. Ett perfekt tillbehör som passar till MYCKET.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Ingredienser:

  • 80 gram mandlar
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk tamari
  • Citronzest från 1 citron (Dvs det gula på skalet)
  • färska kryddor ex: basilika, mynta, gräslök, koriander
  • Övriga kryddor: rostad paprika, spiskummin, gurkmeja, svartpeppar, basilika, timjan, (eventuellt salt för mer sälta, men tamarin gör sitt så jag tycker inte det behövs)
  • 1/2 röd paprika
  • 3 soltorkade tomater
  • fänkål
  • 1 tomat

Såhär gör du:

Börja torrosta mandlarna. Mandan delar du blomkålshuvudet, lägger i mixern och mixar till ett blomkålsris. Har du ingen mixer kan man även riva blomkålen. Häll i vinägern, oljan, tamarin, zesten och alla kryddor. Hacka grönsakerna och klipp soltorkade tomaten i bitar och blanda ner detta. Avsluta med att hacka de rostade nötterna och blanda in även dem.

2 comments on “blomkålsris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *