Veganska brödet med de magiska ingredienserna

Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with a5 preset

Här har vi det; Det veganska brödet med de magiska ingredienserna. Ni som följer min instagram qualityfoodie kanske såg att jag la en sneak på ett helt amazing bröd jag bakade igår. Två magiska ingredienser nämnde jag att de skulle innehålla. Kan ni gissa vad? Ibland känner jag nämligen sådäär för att bara ha mängder med mjöl i bröd, så jag kom på en helt fantastisk idée och bytte ut en andel mot kikärtor och sötpotatis. Mer proteinrikt, och en fantastisk sötma från sötpotatisen. Jag utgick ifrån detta recept men läs och lär för att istället göra min variant. vill förvarna och säga att ENDA lilla nackdelen är att när man plockar bort en andel mjöl, tenderar brödet att bli mer kompakt, men vad gör det när det annars är gott som tusan.

Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with a5 preset

Ingredienser:

2 dl havregryn

1 tsk fiberhusk

2 dl dinkelmjöl

1/2 ungsbakad sötpotatis (1 dryg h på 180 grader)

1 dl kikärtor

2 tsk bakpulver

1/2 dl linfrö

1/2 rivet äpple

kryddor: en nypa salt, mycket kanel, kardemumma, anis och kummin.

havremjölk efter konsistens (2-3 dl)

solrosfrön

olja till formen

  1.  Blanda havregryn fiberhusk och dinkelmjöl med din potatishalva. Mosa med händerna.
  2. Tillsätt därefter kikärtor och mjölk. Mixa lätt, med det är kul att ha kvar vissa delar av kikisarna.
  3. Blanda ned det rivna äpplet, linfröna, bakpulvret och kryddorna.
  4. Häll ned i en smord form. Kokosolja rekommenderas.
  5. Toppa med solrosfrön, kanske något bär och allt deluxe du kan tänka dig.
  6. Grädda i ugn tills kakan är torr. Ca en timme. Knappt 200 grader.

Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with a5 preset

Puss

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *