Vegansk blomkålssoppa

Vegansk blomkålssoppa, ja det är vad jag serverade för någon dag sedan när en tös vid namn Amanda efter skolan kom över. Mumsig, yeah man. Recept, lika säkert det; here we go.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset


Soppan:

Fräs 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, med en nypa salt, svartpeppar, citronzest och några kvistar färsk timjan. Tillsätt 1 msk tahini. Tillsätt 1 litet, hackat, blomkålshuvud, några buketter broccoli och 2 dl vatten. Sätt på lock och låt grönsakerna puttras mjuka. Ös på mer vatten vid behov. Därefter häller du på 2 dl kokosmjölk, 3 dl mandelmjölk, saften från 1/2 citron, 1 msk tamari, svartpeppar, lite chili och en gnutta kanel. Koka samman, späd med mer vätska om så behövs och mixa därefter till önskad konsistens. Salta vid behov. Därefter tillsätter du några nävar färsk bladspenat, kokar någon minut och voila, färdigt!


 

Toppa med:

Torrostade pumpafrön

Ungsrostade morotsslantar1 skivad morot blandad med sesamfrön och tamari inne i ugn 20 min på 200 grader.

Kryddor – chili, gurkmeja, svartpeppar, spiskummin


 

Servera med: danskt rågbröd med avokado som potentiellt pålägg.


Puss puss puss och njut av er goda soppa. Nu är det snart sängen som kallar då jag varje söndag morgon går på obligatorisk underbar jäkla yoga klockan 9 på morgonen.

 

2 comments on “Vegansk blomkålssoppa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *