Golden porridge

 

_MG_3224_MG_3266

_MG_3255

Golden milk, har ni säkert börjat stöta på där ute på hälsofiken, men golden porridge; den ni, den har vi ovan. Vad är det då som gör denna gröt så fantastiskt bra? Jo gurkmejan, som visar sig förebygga fetma-relaterade sjukdomar då den motverkar insulinrecistens, högt blodsocker och höga blodfetter. Den minskar inflammationen i fettcellerna vilket underlättar för förbränningen. Den har även påvisats kunna öka kroppens förmåga att läka sår, skydda mor leverskador och förbättra leverfunktionen och avgiftning samt, ge en ökad produktion av galla, och minska symptomen som associeras med Alzheimers och reumatism. Hurni, detta är bara en liten bit av dess fantastiska egenskaper, nu återgår vi till hur man då gör frukosten.

Den är verkligen superlätt!

Koka upp

havregryn

vatten

en liten nypa salt

När gröten börjar närma sig klar blandar du i:

gurkmeja

saffran (inget måste)

kanel

kardemumma

vanilj

ingefära

och rör slutligen runt med en tsk kokosolja. När gröten är klar toppar du med bär, blodapelsin och havremjölk som jag fått en trevlig vana att skumma.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *