Fuck HCLF/LCHF – det blir för mycket

tumblr_nd5m1l2yKf1rsyyyfo1_1280    Jag måste ventilera mig. Ah, jag dör. Seriöst, nu är jag så fruktansvärt jävla trött på dieter. Förut kunde jag lyssna på LCHFs teorier med öppna öron och se nyttan. Jag såg att människor med fetma inte skulle äta så mycket vitt mjöl eller socker.  Kostdoktorn var en av mina stora inspirationskällor, men vi, befolkningen, vill ta detta till sin spets. HUR kan bacon med grädde vara nyckeln till ett nyttigt liv?

Jag äter inte godis-godis, speciellt mycket – typ alls. Har ätit cirka 20 bitar på 3,7 år, räknade jag precis ut. Jag tycker faktiskt inte det är särskilt gott, egentligen. Det är lite gott, och sen luras lätt hjärnan tills man är illamående. För några år sedan räckte det, för att man skulle klassas som nyttig – att inte äta så mycket sötsaker.  Jag säger inte detta för att jag har ett behov av att klassas som nyttig, utan för att jämföra med dagens samhälle då somliga påstår att fetthalten i havregryn skulle vara för hög, eller att intaget av avocado max bör ligga på en halv/vecka. NÄR hände detta? Jag blir bara ledsen när jag fick höra att Sverige var en av de länder som vidtar flest dieter i världen. Jag tror personligen på att det har att göra med att vi är så pass sekulariserade. Vi saknar grupptillhörighet på ett sätt som stora delar av världen lever i – religionen.  ”HCLF” mot ”LCHF” – det är som två fiender. ”Eartglings/carb-the-fuck-up/bananagirl” mot ”extra fett med fett/ mindre än 5 gram kolhydrater/100 gram”

Kan vi inte sätta punkt vid att avokado är supernyttigt och att kokossocker är bättre än raffinerat socker, och om man till och med kan söta med frukt, är det utmärkt?

Där sätter jag åtminstone min punkt.

Ha en fin måndag.

Puss

Unknown

2 comments on “Fuck HCLF/LCHF – det blir för mycket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *