Veganska, krispiga, ungsbakade sötpotatisar med asiatiska smaker

Som jag sa, som jag lovade, kommer här receptet på mina ugnsbakade sötpotatisar – för Goda, det är bara förnamnet. Kanske är Jätte förnamnet, följt av Goda som efternamn. Ja, ni förstår, värda att ge recept på helt enkelt. De är absolut superenkla att göra, helt veganska, mjölkjfria, mjölfria, glutenfria, eh, nötfria, soyafria, sockerfria ja, what else, ett mycket festligare alternativ än typ; kokt potatis. Så välkomna: Ungsbakade, krispiga, sötpotatisar med asiatiska smaker. För den som vill fungerar dem absolut att matcha med både lax, kyckling och tonfisk.

10391558_10207284465942231_8482952718459763279_n-1

Ingredienser

5 sötpotatisar

1 kruka koriander

2 granatäpplen

1 lime

2 dl solrosfrön

salt

Valfritt: Kanel, spiskummin, cayenne.

Såhär gör du

  1. Baka sötpotatisen i ugn på 180 grader tills den är mjuk, vilket tar en sisådär 1,5 h. När potatisen närmar sig att vara klar brukar jag dra ner ugnstemperaturen till ca 50 grader och låta potatisen stå och efterbakas i flera timmar.
  2. Torrosta solrosfrönen.
  3. ”Skala” granatäpplerna.
  4. När potatisen är klar halverar du den. Salta lätt en omgång direkt på potatisen. Därefter toppar du med granatäpplekärnorna, solrosfrönen, pressad lime, och koriandern klippt i mindre bitar. Att därefter krydda med en nypa kanel, spiskummin och cayenne, är helt att rekommendera.  Voila – klart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *